BLOG

11.11.2019

UBYMK'19 Sunumlarımız

Kemal Can Kara

Bu seneki 36.'sı düzenlenen UBYMK'ya 2 makale ile katıldık. Sunumlarımızı ve izlenimlerimizi yazdık. Okumaya devam edin..

31.10.2019

IT Sektöründeki Yeteneklerin Yıllara Göre Değişimi

Kemal Can Kara

Merhaba. Kariyer.net endeks verilerine göre eylül ayında en çok iş ilanı yayınlanan sektör, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %26 artış gösteren “Bilişim sektörü” oldu. İncelemek isterseniz şöyle buyrun. Bilişim sektörü yıllardır hep artış trendinde ve geçtiğimiz ay da artışta zirveyi gördü. Bu veriyi akşam vakti okurken aklıma takıldı. Kendime peki "işverenler hangi becerileri arıyor?" diye sorarken buldum. Hali hazırda uyku tutmamışken bu bilgiyi çıkarıp soruma cevap bulabilirim diye düşündüm ve akşam 11 de başladığım maceramı sabah gün ağarırken bu blog yazısına dönüştürmeyi başardım. Okumaya devam edin..

31.10.2019

Kariyer.net Domainindeki Kısaltmalarin Bulunması

Kemal Can Kara

Merhaba, bu yazımızda sizlere geliştirmekte olduğumuz doğal dil işleme projesinden bahsetmek istiyoruz. Hayat boyu yanlış anlaşılmak, istediğini anlatamamak, aradığını bulamamak hepimizin kâbusu olmuştur. Kimi belki bu sebeple hayatının aşkını kaçırmış, kimi de belki hayalindeki işe ulaşamamıştır. Olayın duygusal kısmı bizi derinden yaralıyor olsa da bizler çözümü geliştirirken arayıp bulamadığımız şirkete, ilana, özelliğe ve bilgiye odaklı ilerledik. Okumaya devam edin..

15.09.2019

Bağlam Temelli Kurumsal Raporlama Yönetici Asistanı

Şevval Az

Gerek Kariyer.net gerek diğer birçok kurumsal firmada yöneticiler çalışanlarından dönemsel/konu odaklı raporlar istemektedir. Bu talepler çoğu zaman mail üzerinden gelirken kimi zaman da sözlü olarak ifade edilmektedir. Talebin, çalışan tarafından doğru bir şekilde anlaşılması ve raporlanması zaman alabildiği gibi kimi zaman da doğru raporlanması mümkün olmamaktadır. Okumaya devam edin..

10.03.2019

Sanal Mülakat

Simge Horat

Merhaba, Kariyer.net üzerinden de her ay yapılan 11 milyon civarında başvuruya karşılık olarak 30 bin civarında mülakat yapılmaktadır. Aday mülakatları, pozisyona uygun adaya karar verilmesi açısından önemlidir. İnsan kaynakları departmanları,ön elemeden geçen adaylar ile mülakat gerçekleştirirler. Bu mülakatları göz önüne aldığımızda, mülakat için hem adayın hem de firmanın zaman ayırması,uygun takvimin belirlenmesi ve adayın ulaşımı gereklidir. Coğrafi olarak uzak lokasyonlardan adayların mülakata çağrılabilecekleri düşünüldüğünde görüşme daha da zor bir hale gelebilmektedir.. Okumaya devam edin..

01.12.2018

Artificial Intelligence International Conference 2018 Poster Sunumu

Merve Tunçer

Merhabalar, İnsanların Kariyerlerindeki Bir Sonraki Pozisyonun Tahmin Edilmesi - 1 yazımızda bahsettiğimiz projemiz Artificial Intelligence International Conference 2018 için poster sunumuna davet aldı. Bu yıl ilki düzenlenen ve 29 faklı ülkeden 150’ye yakın kişinin katıldığı uluslararası yapay zeka konferansı (A2IC) bize Barselona’da, 21-23 Kasım 2018 tarihleri arasında takdir edilesi bir ev sahipliği yaptı. Okumaya devam edin..

09.08.2018

Yıllar İçinde Değişen Kadın ve Erkek İstihdam Oranları

Kemal Can KARA

20 milyondan fazla özgeçmişe ev sahipliği yapan Kariyer.net'in, oransal olarak Türkiye'nin gerçeklerine ayna tutabilecek bir yapıda olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmada elimizdeki milyonlarca iş tecrübesi verisini kullanarak, mesleklerdeki kadın-erkek dağılımını yıllara oranla inceledik. Okumaya devam edin..

08.08.2018

Üst ve Eşdeğer Pozisyonların Bulunması

Merve Tunçer - Sercan Çakır

Tekrar merhaba, bir önceki yazımızda, insanlara kariyer planlamalarını yaparken atacakları bir sonraki adımı bulmalarına yardımcı olacak çalışmamızdan bahsetmiştik. Projemizin ilk hedefi olan, adayların başvurabilecekleri üst seviyedeki pozisyonların bulunma aşaması tamamlanmıştı. Bu hedefimizde, kişilerin şu anki pozisyonlarının üst ve aynı seviyedeki karşılıklarının aynı anda bulunabilmesi için çoklu sınıflandırma yöntemi kullanılan bir çalışma yapılmıştır. Okumaya devam edin..

03.08.2018

Üst Pozisyonların Bulunması

Merve Tunçer - Sercan Çakır

Merhaba, sizlere yakın zamanda sonuçlarını aldığımız projemizden bahsetmek istedik. İnsanlar kariyerlerine yön verirken bir sonraki adımlarının ne olabileceği konusunda önerilere ihtiyaç duymaktadırlar. Kariyer planlamalarını yapan insanlar, daha önce aynı yoldan geçen kişilerin deneyimlerine ihtiyaç duymaktadır. Biz de Kariyer.net kullanıcılarına, kariyerlerindeki bir sonraki adımı tahmin etmelerinde yardımcı olacak bir çalışma gerçekleştirdik. Okumaya devam edin..

22.03.2018

TRAI MeetUp

Kemal Can KARA

21 Mart 2018'de TRAI Meetup ında Aşkın Bey ile yaptığımız konuşmada kullandığımız slaytı bulabilirsiniz. Katılmak oldukça keyif aldığımız bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederiz. Okumaya devam edin..

22.11.2017

Spark Day'17

Kemal Can KARA

11 Kasım 2017'de yaptığım konuşmada kullandığım slaytları bulabilirsiniz. Okumaya devam edin..

24.10.2017

Makale Sunumları UBMK17 & B3S17

Kemal Can KARA

2017 Ekim ayı, yaptığımız çalışmaların meyvelerini görmek adına bizim için çok verimli geçen bir ay oldu. Bu ay içerisinde 2 haftada 2 ayrı konferansta, kabul almış bildirilerimizi sunduk. Önce UBMK 2017'de bir süredir Kariyer.net'in bir çok yerinde görmeye başladığınız ilan öneri sistemimizi anlattık. Ardından da geliştirdiğimiz anlık veri görselleştirme uygulamamızı anlattığımız bildirimizi Tübitak Bilgem B3S 2017'de sunduk. Şansımıza iki seferde de Antalya'da hava epey güzeldi :). Neler yaşadık, neler anlattık biraz bahsedelim istedik. Okumaya devam edin..

07.11.2016

SmartMap

Uygar Takazoğlu

Merhabalar, uzun bir zaman sonra, bir başka Tübitak destekli projemiz olan Smartmap ile ilgili bir şeyler paylaşalım, bu insanlar burada ne yapıyor? gibi sorulara bir nebze daha cevap verelim istedik=) Smartmap diye bahsettiğimiz işin temelinde iki farklı bölüm var aslında, ilk bölüm diye nitelendirdiğimiz kısımda ilana uygun olan adaylar ve adaya uygun olan ilanları bulup eşleştirmek, ikinci bölümde ise sektörlerin bölgesel olarak yönelimlerini inceliyoruz. Okumaya devam edin..

26.07.2016

ICDM 2016 - New York, Paper Sunumumuz

Kemal Can KARA

Merhaba, bir süredir üzerinde çalıştığımız, Tübitak destekli A Matching Approach Based on Term Clusters for eRecruitment isimli projemizin bir bölümü için yazdığımız makalemiz, 16th Industrial Conference on Data Mining ICDM 2016 (July 13-17, 2016, New York, USA) konferansı için sunum daveti almıştı. Projemizin ilk adımlarını anlattığımız bu paper'ı, 13 Temmuz günü New York ta 20 dakikalık bir anlatımla sunduk. Okumaya devam edin..

26.04.2016

Project 4B

Kemal Can KARA

Kariyer.net te 1 gün içerisinde yaklaşık 200.000 adet farklı kullanıcı 40.000 farklı iş ilanını 2 milyon kez görüntülüyor. Bu sayı sadece bir haftada 12 milyon gösterime ulaşıyor. Verinin bu kadar zengin ve büyük olması, bize topluluğun bıraktığı bu bilgiyi işlememiz için harika bir fırsat yaratıyor. Daha önceki çalışmalarımızda adaylara uygun ilanları gösterebilmek için "içerik bazlı" yöntemler üzerine eğilirken, bu çalışmada yüzbinlerce kullanıcının hareketlerini yani iş ilanı gösterimlerini işleyip, onlara ilgilenebilecekleri diğer ilanları güçlü bir tahminle ile göstermek üzerine çalışıyoruz. Okumaya devam edin..

03.03.2016

Makine Öğrenmesi Deneylerimiz Bölüm 1

Kemal Can KARA

AR-GE olarak yaptığımız neredeyse her projenin ana odağında ev sahipliği yaptığımız milyonlarca özgeçmişin ve ilanın doğru bir biçimde eşleştirilmesi var. Bunu sağlamak için semantik anlamlandırma ve collabrative filtering gibi farklı ama aynı amaca hizmet eden yöntemleri kullanıyoruz. Bir süredir de makine öğrenmesi yoluyla başvuru yapan kişilerin firma hareketlerine göre aldığı değerlere bakarak modeller kuruyoruz. Nasıl başladık, hangi araçlarla, hangi modelleri deniyoruz kısaca anlatalım istedik. Gelişlemeler oldukça yeni makaleler yayınlamaya devam edeceğiz. Okumaya devam edin..

22.02.2016

Arama Deneyimini İyileştirmek

Kemal Can KARA

Geçenlerde, Kariyer.net bünyesinde, arama sonuçlarını business açısından sürekli daha iyileştirmek için düşünecek, yazılm ekipleri ile iletişim halinde olacak birileri olursa, bu insanların ne gibi sorumlulukları olmalı ve böyle bir ekip nelerle uğraşmalı, elimizdeki verilere bakıp analiz yapabilecek, synonym dictionary’lerini maintain edecek, akıllı arama kutusuna ne gibi özellikler eklenmeli gibi fikirler bulabilecek bir ekip olabilir mi diye düşünürken kafamdakileri yazıya dökeyim istedim. Okumaya devam edin..

04.02.2016

Veri Bilim Takımı Kurmak

Kemal Can KARA

Yaklaşık iki yıl önce verinin, şirketler için önemini insan kaynakları siteleri üzerinden örnekleyerek anlattığım küçük bir makale yazmıştım. O gün verimizin ne kadar kıymetli olduğundan, kısa ve uzun vadede bize ne gibi faydası olabileceğinden bahsetmiştim. Bu bahsettiğim mevzulardan yola çıkarak başlangıç adımını oluşturması adına büyük analizler gerektirmeyen sadece var olan datayı kullanışlı halde kullanıcının yararına sunabilmek için bir örnek hazırlamıştım çalıştığım şirket için. O çalışmalar geçen sene ortasında bir ürüne dönüştü. Bu projenin bizlere öğrettiği önemli iki nokta, verinin gücü ve bunun ne kadar kolay ürüne dönüşebileceği. Okumaya devam edin..

24.01.2016

Express Cv

Gülşen Bal

2014 yılında Kariyer.net sistemine entegre ettiğimiz ve Ekspres Cv adını verdiğimiz Tübitak Destekli projemiz için neler yaptık, hangi sorunlarla uğraştık ve sonuçta ortaya ne çıktı anlatalım istedik. Okumaya devam edin..

03.02.2016

Kariyer.net Arge Bloguna Hosgeldiniz

Arge Ekibi

Kariyer.net Arge çalışanları olarak, oldukça heyecan verici projeler ve teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Hem deneyimlerimizi hemen paylaşmak hem de bu yollarda bizim gibi ter döken diğer arkadaşlara ulaşmak için, bu blog, bu süreçte yaptıklarımızı yazacağımız yer olacak. Okumaya devam edin..